Luptă contra cronometru pentru viață

Medicii duc o luptă contra cronometru pentru a salva viețile pacienților care se află în stare gravă din cauza infecției cu noul coronavirus. Zilnic, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara afișează numărul de cazuri active pentru fiecare localitate în parte. Utilizatorii rețelelor de socializare au vrut să afle de ce nu se face și o centralizare a persoanelor infectate, dar care sunt asimptomatice. Oficialii DSP Hunedoara susțin că nu se pot face în acest fel centralizările. În plus, atrag atenția asupra situației critice care se înregistrează în județ din cauza valului mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

„În acest moment avem toate paturile de ATI pline (35 de locuri). Peste o ora pot sa se decompenseze si alte persoane si cautăm soluții de transfer in alte județe. Incidența se calculează funcție de rezultat, nu de starea pacienților. Persoanele care își fac testul sunt in cea mai mare proporție simptomatice. Prea puține persoane merg sa se testeze fără sa aibă simptome”, arată Direcția de Sănătate Publică Hunedoara.

În județul Hunedoara incidența cazurilor active de coronavirus a trecut de 4 la mia de locuitori. Sunt peste 1800 de persoane infectate cu SARS-COV2.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *