Mai mulți bani pentru spitalele hunedorene

Conform noilor contracte semnate cu Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara, spitalelor din județ le sunt alocate pentru perioada august – decembrie 2021, fonduri financiare mai mari cu 9,8 milioane lei față de sumele primite în aceeași perioadă a anului trecut.

Prefectul județului, Călin Petru Marian, a solicitat conducerii C.A.S. Hunedoara, reprezentată de Adrian David – director general, ca sumele primite de la Guvernul României să fie împărțite astfel încât să crească veniturile tuturor spitalelor din județul Hunedoara.

„Pentru Guvernul României, atenția acordată sănătății publice este deosebit de importantă. Sănătatea nu are culoare politică iar finanțarea serviciilor medicale din județul Hunedoara este gândită în așa fel încât toate spitalele să aibă suficiente fonduri pentru a asigura serviciile medicale de care au nevoie hunedorenii.” – a declarat prefectul Călin Petru Marian, la discuțiile pe care le-a  avut cu Adrian David după semnarea contractelor pentru semestrul doi, dintre spitale și CAS Hunedoara.

Astfel, pentru perioada august – decembrie 2021, celor 12 unități spitalicești din județul Hunedoara, le-au fost alocate sume mai mari decât anul trecut pentru buna funcționare dar și pentru a avea fonduri suficiente necesare internărilor de zi.

„Prevenția este o componentă extrem de importantă a sistemului de sănătate, căreia trebuie să îi acordăm o mai mare atenție pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației. Prevenirea îmbolnăvirilor și depistarea unor afecțiuni în faze incipiente mai ușor de tratat aduce beneficii majore. Pacienții vor avea șanse mai mari de recuperare, iar costurile vor fi mai mici. De asemenea, niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigațiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultației de prevenție pentru asiguratul din lista proprie cu vârsta de peste 40 de ani, pe motiv că s-au epuizat fondurile.” – spune Adrian David.

 

Prefectura Hunedoara

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *