Mamă din Deva: “Vă rog, ajutați-mă să plătesc transplantul care salvează viața fiului meu!”

Are 6 ani, iar o jumătate din viață și-a petrecut-o prin spitale, îndurând chinuri greu de purtat chiar și pentru un adult. În fotografie are atașat un cateter pe vena care duce direct la inimă. Unul dintre cele șase pe care a trebuit să le suporte.

În ultimii trei ani a făcut naveta, la propriu, de la Deva, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timișoara, iar în două rânduri, comunitatea locală, dar și oameni inimoși din alte regiuni ale țării, s-au grăbit să-i suțină. Din nefericire, n-a fost suficient. Boala a recidivat a doua oară. Singura soluție era iradierea completă, iar Bianca, mama lui Andrei, a găsit o clinică din Istanbul (Turcia) dispusă să-i primească în regim de urgență.

Acum, după iradierea completă, viața lui Andrei poate fi salvată de un transplant. Medicii turci au găsit doi donatori, însă costurile pentru investigații, spitalizare și tratamentul ulterior, care ar putea dura patru luni, se vor ridica la o sumă mult prea mare pentru ca familia băiețelului să o poată suporta: 130.000 de dolari. Singura lor șansă suntem noi.

Un copil chinuit de boală

Pentru că trebuia să plătească un avans, Bianca Hertz, mama lui Andrei, a plătit, deja, 10.000 de euro. Bani pe care i-a pus la dispoziție, în regim de urgență, Vlad Plăcintă, de la organizația “Salvează o inimă”. În acest moment, familia are la dispoziție doar 8 la sută din suma necesară și foarte puțin timp pentru a strânge banii. Acestea sunt datele “tehnice”.

Despre emoții, despre viață… Este imposibil să comprimi totul într-un paragraf… Bianca, mama lui Andrei, spune că băiețelul ei, atât de chinuit în ultimii ani știe de leucemie, însă nu înțelege prea bine ce înseamnă. Nu o dată, când am vorbit cu ea, char și în puterea nopții, mi-a mărturisit că îi este foarte frică…

El așa știe, că e răcit… că am venit aici, în Turcia, să se facă bine odată pentru totdeauna. Ca să nu mai răcim, să nu mai stăm prin spitale… Despre perfuziile cu citostatice i-am spus că sunt cu apă, care curață microbii. Am mare noroc cu Alex, tatăl lui vitreg, care îi pregătește mâncarea, se joacă și reușește să îl facă mereu să zâmbească”, spune Bianca Hertz.

Ieri în data de 13 decembrie 2019, în urma controalelor și a puncției, am aflat cea mai îngrozitoare veste care există pe pământ: boala lui Andrei a recidivat a doua oară, (a treia oară, cu tot cu debut). De marți, vom reîncepe iar cu tratament și vor urma zile și luni de coșmar! Vă rog din suflet să ne ajutați fiecare cu ce puteți! Vrem să plecam în Italia la tratament, dar costa enorm de mult! Împreună știu că vom reuși si voi ajunge acolo pentru tratament, ca să-i dau lui Andrei o șansă la viață. Din 2016 ne luptăm cu această boală. Cu inima frântă, vă rugăm, ajutați-ne!

“Nu mai știu unde să mă duc, ce să fac!

A fost primul mesaj pe care l-am văzut într-o dimineață de decembrie. “Nu mai știu unde să mă duc, ce să fac! Dacă rămân aici, va face chimioterapie și radioterapie mai agresivă, ce am mai făcut… Vreau să ajung cu el în Italia, dar mămicile de acolo mi-au spus că, fără 3.000-4.000 de euro nu am ce căuta! Am două săptămâni să strâng bănuții ăștia… Nu mai știu încotro să o apuc!… Mi-e așa de frică… Sunt disperată!”, îmi spusese atunci Bianca. Între timp, mama lui Andrei a vorbit cu mai multe alte persoane care au beneficiat de tratament în Turcia și s-au vindecat, așa că a decis să facă tot ce poate, pentru a salva viața copilului ei. Andrei a făcut o parte din terapie la Timișoara, înainte de Crăciun și a suportat noi proceduri medicale, în timp ce unii copii primeau  jucării scumpe sau tehnologia de ultimă generație. Acum băiețelul e în Turcia. Iar odată cu sosirirea primăverii, cel mai mare dar ar fi renașterea. Sănătatea și viața.

Trei ani petrecuți prin spitale

Pe cei doi, mama, Bianca Hertz și fiul ei, Andrei Constantinescu, îi știu din 2016, când, inspirat de un grup de tineri din Cluj, care au decis să schimbe România în bine prin fapta proprie, preşedintele Clubului Heian din Deva, antrenorul de karate Marius Biji îi invita pe hunedoreni să doneze 5 lei, pentru a o susţine, financiar dar şi moral pe fosta sa elevă, Bianca Constantinescu (astăzi Hertz). După ce antrenorul de karate a citit un articol umanitar publicat de cotidianul REPLICA, despre cazul lui Andrei, un băieţel bolnav de leucemie, a decis să se implice personal, pentru a o sprijini pe mama copilului, care i-a fost elevă și căreia nimeni altcineva nu îi întinsese o mână de ajutor.

Andrei se luptă cu boala din 2016

Campionul și antrenorul de karate, deveanul Marius Biji, a reușit să o ajute pe tânăra mămică, inspirat de un reportaj despre Frăția Bărboșilor din Cluj-Napoca (un grup de tine care vine în ajutorul cazurilor sociale disperate). Astfel într-o zi geroasă de decembrie, în urmă cu trei ani, zeci de hunedoreni s-au adunat sâmbătă dimineaţa, la ora 9, în Deva, “la cal”, unde au fost invitați să doneze câte 5 lei pentru Andrei. Marius Biji a adus o cutie pentru donaţii, în care prietenii și cunoscuții săi, dar și deveni care nu îl știau personal sau chiar hunedoreni din alte orașe ale județului, au adunat, drept dar pentru micul Andrei Constantinescu, de ziua lui Marius Miji, peste 3.500 de lei. De altfel, preşedintele clubului „Heian”, din Deva, a avut mai multe iniţiative civice, printre care şi proiectul „Să dăm copiilor ce merită”, prin care face voluntariat pentru un grup de copii afectaţi de autism şi sindrom Down.

“Ni s-a spus că ar fi o luxaţie…”

Băieţelul, pentru care antrenorul de karate cerea ajutorul în urmă cu trei ani, Andrei, a avut primul episod de boală în luna ianuarie 2016, dar mama lui mărturisea că nu și-a dat seama de la început seama cât de grav este. „Se plângea că îl doare încheietura mâinii drepte şi, la spital ni s-a spus că ar fi o luxaţie, că s-a jucat şi, probabil, s-a lovit. După ce l-am tratat cu creme şi comprese, i-a trecut. În februarie, însă, a început să acuze dureri la încheietura de la picior şi nu a mai păşit cu el o lună. Din nou am fost la medic, unde ni s-a spus că ar fi o entorsă. I s-au pus atele şi, după o săptămână, acestea au fost îndepărtate. Dintr-o dată, a început să se plângă, din nou, de dureri. Am mers din nou la spital şi, abia atunci, i-au făcut analize şi ni s-a spus că e suspect de leucemie.”

“Vor urma zile și luni de coșmar!

Apoi, părinții au fost trimiși la Timişoara, unde, din păcate, diagnosticul de leucemie a fost confirmat. Băiețelul a fost internat în primăvara anului 2016 la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” şi a început tratamentul cu citostatice. În ciuda tratamentului agresiv, de durată foarte lungă, protocol după protocol, care l-a făcut pe băieţel să dezvolte un comportament de respingere a spitalului și să intre în crize la vederea acelor sau în momentele în care afla că trebuie să facă o nouă puncție, acesta a rezistat. Boala a intrat în remisie, iar copilul părea vindecat.

Din nou, chimio și radioterapie…

Din nefericire, boala lui Andrei a recidivat,în octombrie 2018. “Suntem, din nou, internați și am început iar curele de chimioterapie, mai urmează câteva luni de tratament si așteptăm un răspuns. Facem sau nu facem transplantul de celule stem. Timpul e lung,,e greu dar credem că Dumnezeu ne va vindeca. Nu pot să îmi imaginez altceva!”, spunea, anul trecut, Bianca, mama băiețelului. Astăzi, la a treia revenire a bolii și după nenumărate luni în spitale, deveanca face un apel la hunedorenii cu inimă mare să-i fie alături, încă o dată, pentru a-l salva pe micul Andrei, o data pentru totdeauna, de boală și de suferință! Până acum, băiețelul și-a petrecut o jumătate din viață prin spitale… 

 

Andrei, alaturi de matusa lui Gabriela Petroianu

Dacă doriți să fiți unul dintre salvatorii băiețelului și, în primăvara care stă să înceapă, să-i dăruiți viață, puteți face acest lucru printr-o donație în conturile deschise pe numele mamei sale, Hertz Bianca Cristina:

RO28BTRLRONCRT0PC7053701 – Banca Transilvania

RO84INGB0000999908412791 – ING

De asemenea, îl puteți salva pe Andrei donând online:

 https://salveazaoinima.ro/andrei-constantinescu/

Orice sumă contează, fiecare leu poate face diferența!

O altă strângere de fonduri – “Leucemia ucide – Viață pentru Andrei” a reușit să adune până la data de 26 februarie 2020, 34.517 lei din 638.516 de lei necesari, însă mama băiețelului optează pentru conturile și link-ul menționat mai sus, deoarece, susține ea, banii primiți prin intermediul Facebook vor ajunge la beneficiar abia în 15-20 de zile de la data în care au fost donați, iar plățile inițiale către clinica din Turcia (cel puțin 20.000 – 30.000 de euro) trebuie făcute în regim de maximă urgență.

Andrei când era mai mic: https://www.facebook.com/468540906678683/videos/478855378980569/

Pagina lui Andrei: https://www.facebook.com/Ajutati-l-pe-Andrei-sa-se-faca-bine-468540906678683/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *