MApN începe recrutările

Ministerul Apărării Naționale Naționale anunță că începând de mâine, 2 mai, încep recrutările pentru posturile soldat/gradat profesionist în Armata României. Sunt 1049 de locuri pentru seria de formare 2022.

Perioada de înscriere este 2 mai – 17 iunie 2022 (33 de zile lucrătoare) Locurile sunt în judeţele: Alba, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Brăila, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Galaţi, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Iaşi, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea, Vrancea, Vâlcea, Vaslui şi în Bucureşti.

 

Lista funcțiilor pentru care se organizează concurs, precum și criteriile specifice de recrutare și selecție pentru fiecare armă/serviciu/specialitate militară pot fi consultate la sediile birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare zonale/județene/de sector: www.recrutaremapn.ro/contactbir.php .

Condiţiile şi criteriile de recrutare pot fi consultate aici: https://www.recrutaremapn.ro/sgp.php .

 

 

Important de precizat este faptul că înscrierile nu se fac online.

 

„Pentru locurile la FORŢELE PENTRU OPERAŢII SPECIALE înscrierea şi depunerea dosarelor de candidat se desfăşoară tot în perioada 2 mai – 17 iunie 2022, dar la unitățile desemnate, conform arondării teritoriale a structurilor de Forțe pentru Operații Speciale”, arată MApN.

 

Calendarul este următorul:

 

  • 05 – 24.06.2022 – evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice şi interviul de evaluare finală
  • 06 – 01.07.2022 – examinare medical
  • 06 – 15.07.2022 – examinarea/evaluarea aptitudinală medicală şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale (NUMAI candidaţii pentru anumite arme şi specialităţi militare, conform precizărilor recrutorilor)
  • 07.2022 – termenul final pentru întocmirea dosarelor de candidat de către birourile informare-recrutare
  • 08.2022 – termenul limită pentru reorientarea candidaţilor neadmişi la alte categorii de personal militar.
  • REPARTIZAREA candidaților declarați ”ADMIS” după participarea la selecție, pe unităţi militare, arme/servicii şi specialităţi militare:
  • 17 – 18.08.2022 – sesiunea I
  • 30- 31.08.2022 – sesiunea a II-a (dacă va fi cazul)

 

„Concursul este pe post, nu pe total locuri. Fiecare candidat va intra în competiţie, pentru locul ales, cu ceilalţi candidaţi care au ales acelaşi post. Va ocupa locul acel candidat care va avea cel mai mare punctaj”, mai arată MApN.

Monika BACIU

Foto: MApN, Lucien Covalciuc

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.