Medic obligat să plece!

Cu câteva zile în urmă, pe contul personal Facebook al președintelui PNL din municipiul Hunedoara, dr ing. Petre Lucian Gherman, a apărut următoarea întrebare, care se află pe buzele mamelor cu copii mici  din oraș:

“Domnule Primar Bobouțanu, de ce un medic cu reputația pediatrului dr. Antal, sprijinul sigur al multor părinți din Hunedoara, nu are condiții să profeseze în Spitalul pe care îl gestionați? De ce preferă Spitalul din Deva și pleacă?!”

În data de 29 octombrie 2019, site-ul Hunedoara Liberă publică neasumat, ca aproape întotdeauna când scrie mizerii, articolul “Campanie pe spatele unui medic hunedorean”. Cu o lipsă de logică strigătoare la cer, scribălăul fără nume al acestei publicații, „ libere” în fapt de orice respect față de cititori și față de adevăr, se preface că sare în ajutorul medicului. El aduce în discuție numele senatoarei liberale Carmen Hărău, ca și când ea ar fi pus întrebarea despre pediatru, numindu-l pe Petre Lucian Gherman „interfață”  și vorbind despre „cuplul Gherman-Hărău”, despre „atacurile lor deșănțate”, etc. Scribălăul fără nume o ia la rost pe senatoare, cum face de vreo cinci ani, de o manieră revoltătoare, fără să prezinte vreo dovadă a implicării ei în această poveste. Își permite, totodată, să ne dea lecții despre România Normală, despre ce drepturi morale au sau n-au politicienii în legătură cu sănătatea, educația, justiția, poliția, șamd. Manipulare în toată regula…

Deoarece nu există niciun punct de vedere exprimat public de Hărău față de plecarea medicului, nici măcar preluarea pe propriul cont a postării președintelui ei de la organizația PNL, am contactat-o pe  senatoare (demers de minim profesionalism jurnalistic, care ar fi fost obligatoriu și pentru cei de la Hunedoara Liberă, înainte de a-i folosi numele legat de această temă). Răspunsul lui Carmen Hărău a fost următorul: „Nu știu despre ce vorbiți, nu cunosc subiectul. Avem o zi foarte încărcată astăzi în Parlament, ne susținem colegii, candidați pentru posturile de miniștri. Iar despre atacurile site-ului Hunedoara Liberă nu v-ați lămurit încă?!  Au scris deja mai mult de 600, scriu de vreo cinci ani minciuni care nu s-au confirmat. Cine-i mai bagă  în seamă?! Sunați-mă joi, când ajung acasă! ”

L-am contactat și pe Petre Lucian Gherman care ne-a spus doar atât: Îl respect prea mult pe doctor ca să continui polemica pe acest subiect. Nu doresc să-i fac probleme, ăștia sunt în stare de orice!” dar n-a detaliat afirmația.

Ni s-a părut ciudat că o simplă întrebare pusă de un politician pe rețeaua de socializare a produs o astfel de reacție, cu medicul “apărat” în ipostază de ghiulea. Prin urmare,  am pornit pe firul întâmplării. Și ce să vezi? Am constatat de ce deranjul pe care Petre – Lucian Gherman l-a făcut cu postarea lui  trebuia, într-adevăr,  stins repede și definitiv, de către “pompierii” de serviciu, ca nu cumva să mai îndrăznească cineva să abordeze subiectul acesta sensibil. Am aflat că, într-adevăr, PEDIATRUL CLAUDIU ANTAL A FOST DETERMINAT SĂ PLECE din spitalul de la Hunedoara, un  loc unde nu se întâmplă nimic fără voia primarului Dan Bobouțanu!

Povestea adevărată, pe care deja o știe mare parte din lumea medicală din oraș, dar și o mare parte dintre mămicile pacienților pediatrului Antal, este următoarea: dr Claudiu Antal a vrut să creeze o Unitate de Primiri Urgențe pediatrice (UPU) la spitalul din Hunedoara, un proiect de care s-ar fi bucurat pacienții. Ei ar fi fost triați rapid, elegant, fără plimbare prin spital. Inițial, ar fi lucrat acolo doar dr. Antal, de la ora 8 la ora 15. Propunerea doctorului a fost aprobată în  Consiliul de Administrație cu începere din 1 noiembrie a.c., apoi proiectul a murit subit! Oferta care i-a fost făcută ulterior, respectiv aceea de a lucra în policlinică, ca un fel de medic de familie specializat, l-ar fi pus în situația să nu vadă decât pacienții care veneau la el cu bilet de trimitere, lungind timpul de reacție medicală, în număr aflat mult sub nivelul adresabilității pe care doctorul o are. Mai mult decât atât, lui Claudiu Antal  i s-a sugerat voalat că plecarea lui ar putea fi o soluție pentru liniștea în spital, fiindcă are idei prea revoluționare. Așa că… a plecat!

Sursele noastre mai spun că pentru doctor decizia n-a fost deloc ușoară, dar n-a înțeles să-și încalce demnitatea umană și profesională, după ce mai mult de șase ani a fost la dispoziția spitalului și a pacienților lui.

Iar dacă tot am descins  în zona medicală a Hunedoarei, Replica vă promite, dragi cititori, alte câteva materiale de… să te tot crucești!

Monica Pană

PS:  Dle dr. Claudiu Antal, ca profesionist, veți putea înțelege că, așa cum dumneavoastră vă luptați să vindecați trupul micuților, există oameni care doresc să vindece trupul acestei țări. Într-o țară normală ați putea vorbi și în mod deschis, public, despre ce vi s-a întâmplat, într-un oraș normal ideea de a avea UPU-Pediatrie la spital ar fi fost pusă în practică, într-un loc normal n-ar exista structuri de presă ca aceea care pretinde că vă apără reputația dar, de fapt, v-a transformat în ghiulea. Tinta lor de ani de zile este un om pe care se tot chinuie în zadar să-l intimideze, să-l doboare, să-l distrugă. Vă sfătuim să stați departe de ei, căci nu au scrupule în războiul împotriva lui Carmen Hărău, cea care a refuzat să-i plătească, nu acceptă să se lase șantajată, și  face, de zeci de ani, să se întâmple lucruri bune în Hunedoara. În ceea ce ne privește, nimic nu ne poate opri să ne informăm corect cititorii, să promovăm adevărul, aceasta fiind însăși rațiunea de a fi a Replicii!

Vezi și articolul https://www.replicahd.ro/hunedoara-libera-pe-culmile-jegului/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *