Nopți magice la Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor, emblematic pentru județul Hunedoara, se pregătește de trei nopți magice. În perioada 27-29 august, la Castelul Corvinilor va avea loc cea de-a doua ediție a Stradivarius Music Nights.

Pe scena amplasată în curtea exterioară a castelului va evolua violonistul Răzvan Stoica, fiind acompaniat de pianista Andreea Stoica. Totodată pe scenă vor concerta, Kamerata Stradivarius Orchestra Olanda, Natasa Grujic & vioara Guarneri del Gesu și Marian Petrescu. Kamerata Stradivarius Orchestra a fost înființată în 2010, în Olanda, cu ideea de a realiza un concert cu o formație flexibilă, fără un dirijor și s-a transformat rapid într-o orchestră de cameră de renume mondial. Membrii Kameratei sunt soliști remarcabili, care sunt recrutați și reconfirmați în urma unor examene anuale.

Spectacolele vor fi organizate după următorul program:

  • 27 august – Kamerata Stradivarius Orchestra Olanda, Răzvan Stoica vioară/dirijor și Andreea Stoica (pian). În repertoriu va fi Mendelssohn – dublu concert pentru vioară, pian și orchestră și Kreisler – Preludiu și Allegro;
  • 28 august – Marian Petrescu – Pian Concert Classical Jazz;
  • 29 august – Răzvan și Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius Orchestra Olanda, „The Magic of Violins”; invitatul special va fi Natasa Grujic (Olanda).

Spectacolele vor începe la ora 20:30, iar biletele pot fi procurate de la Agenția Teatrului de Artă Deva sau de la Centrul de promovare turistică Hunedoara.

 

 

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *