Preţurile la lemnele de foc se vor plafona. Ce valori vor fi stabilite pe metru cub, tona la brichetele de lemn și la paleți

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că Guvernul va adopta în şedinţă decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. Astfel, preţul la lemnul de foc va fi plafonat la 400 de lei pe metru cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2.000 de lei la peleţi. Discuţiile iniţiale în coaliţie erau ca plafonarea sa se facă la preţul de 500 de lei pe metru cub.

„O decizie aşteptată de milioane de români. Astăzi guvernul va adopta decizia de plafonare a preţurilor la lemnele de foc. E o decizie aşteptată de peste 3 milioane de oameni. De fapt, sunt 3 milioane de gospodării care folosesc lemnul de foc. În acest sens, vom decide ca preţul la lemnul de foc să fie plafonat la 400 de lei pe metrul cub, la 1.500 de lei pe tonă la brichetele de lemn şi la 2.000 de lei la peleţi”, a spus premierul.

 

Preţurile includ TVA a mai spus Ciucă.

 

Premierul a menţionat că este „o măsură discutată”.

„O aprobăm azi, astfel încât să avem un sistem de măsuri care să sprijine pe toţi românii să treacă cu bine iarna care vine”, a completat el.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.