Ministerul Sănătăţii a distribuit spitalelor o nouă tranşă de Remdesivir

Ministerul Sănătăţii anunţă, miercuri, că a continuat aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenţei medicale a pacienţilor cu COVID-19, fiind distrbuite către 98 de spitale peste 5.600 de flacoane de Remdesivir.

”Ministerul Sănătăţii a distribuit o nouă tranşă de Remdesivir în unităţile sanitare cu paturi care au în tratament pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2. Este vorba despre 5.692 de flacoane de Remdesivir 100 mg din cele 24.160 de flacoane achiziţionate printr-un contract subsecvent în urma Acordului- Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre”, a transmis, miercuri, MInisterul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că medicamentul a ajuns în 98 spitale din toată ţara pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2, cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ţinut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat şi de numărul pacienţilor internaţi, confirmaţi, în secţii şi în ATI care necesită administrare.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.