Ministerul Sănătăţii începe, de marţi, repartiţia candidaţilor admişi la examenul de rezidenţiat

Ministerul Sănătăţii demarează, marţi, 24 noiembrie, procesul de repartiţie a candidaţilor admişi la concursul de intrare în Rezidenţiat, sesiunea din 15 noiembrie 2020. Instituția anunţă că, date fiind rezultatele bune obţinute de candidaţi, numărul de locuri a fost suplimentat.

”Timp de patru zile, până în data de 27 noiembrie 2020, toţi  candidaţii care au obţinut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe ţară vor alege  locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire. Ca în fiecare an, repartiţia se face prin  teleconferinţă”, a anunţat,vineri, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Instituţia anunţă suplimentarea locurilor.

”Având în vedere numărul de candidaţi care au obţinut punctajul de promovare, anul acesta Ministerul Sănătăţii a decis majorarea cifrei de şcolarizare de la 7.061 la 9.116 pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post  în specialitate tuturor acestor candidaţi. Un număr 565 sunt locuri suplimentare sunt la domeniul medicină pentru specialităţile: anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgenţă, medicină internă, pneumologie şi radiologie-imagistică medicală”, a mai transmis Ministerul.

Ministrul Nelu Tătaru a precizat că a fost un număr record de candidaţi.

“În această sesiune am avut un record de candidaţi, aproximativ 12.000 şi o situaţie epidemiologică specială în care am fost nevoiţi să organizăm concursul. Am luat măsuri pentru protejarea candidaţilor şi personalului implicat în organizare, fiind asigurate condiţiile de siguranţă necesare desfăşurării concursului.  Am aprobat suplimentarea locurilor pentru specialităţi deficitare ca de exemplu terapie intensivă, boli infecţioase sau epidemiologie”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *