Ministrul Economiei: Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă cu privire la susţinerea marilor consumatori de energie

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind susţinerea marilor consumatori de energie. „Practic, putem spune că am adus din nou competitivitate în industria românească, am salvat câteva sute de mii de locuri de muncă, am salvat industria românească de o guvernare care nu a făcut decât să mărească preţul energiei electrice”, a spus el.

„Astăzi am aprobat o ordonanţă de urgenţă cu privire la susţinerea marilor consumatori de energie. Este vorba de modificarea ordonanţei 81 aprobată anul trecut în decembrie, o ordonanţă care permitea susţinerea a 15 ramuri din industrie, deci producătorii români care au angajaţi direct şi indirect peste 100.000 de salariaţi, unde exista un risc foarte mare de relocare. Vă reamintesc – şi nu vreau să se uite acest lucru – că prin ordonanţa 114 Guvernul PSD practic a aruncat în aer piaţa de energie electrică şi gaze naturale, iar preţul energiei electrice a crescut foarte mult scăzând puternic competitivitatea industriei româneşti”, a afirmat Virgil Popescu, după şedinţa de Guvern de joi.

El a spus că, în acest fel, companii mari precum Sidex Galaţi, Alro Slatina s-au trezit puse în imposibilitatea de a mai face faţă presiunii preţului energiei electrice.

„Prin această ordonanţă, în urma aprobării schemei de ajutor de stat de către Comisia Europeană, deci schema de stat pe care am propus-o în decembrie 2019 a fost aprobată de Comisia Europeană, schema de stat a fost transpusă din nou în ordonanţă de urgenţă, în legislaţie, urmând să publicăm caietul de sarcini şi ghidul solicitantului, prin ordin al ministrului, în termen de două zile de la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei şi demararea procedurii de oferire a acestui ajutor de stat. Practic, putem spune că am adus din nou competitivitate în industria românească, am salvat câteva sute de mii de locuri de muncă, am salvat industria românească de o guvernare care nu a făcut decât să mărească preţul energiei electrice”, a spus ministrul Economiei.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *