Ministrul Educației cere o modificare de cadru legislativ pentru ca şcolile să poată să utilizeze aparatura audio-video

Ministra Educaţiei Ligia Deca a vorbit despre programul de prevenire a violenţei şi a înfracţiunilor în mediul şcolar şi a punctat că a iniţiat „o modificare a cadrului legislativ pentru ca şcolile să poată să utilizeze aparatura audio-video pe care o au, mai ales cele care sunt centre de examen, pentru a preveni faptele de violenţă în şcoală sau pentru a stabili adevărul în cazul în care astfel de incidente au avut loc”.

„Avem un program de prevenire a violenţei şi a infracţiunilor în mediul şcolar, denumit împreună prindem curaj şi în acest în acelaşi sens am iniţiat o modificare a cadrului legislativ pentru ca şcolile să poată să utilizeze aparatura audio-video pe care o au, mai ales cele care sunt centre de examen, pentru a preveni faptele de violenţă în şcoală sau pentru a stabili adevărul în cazul în care astfel de incidente au avut loc. Nu este o măsură cu altă conotaţie, este o măsură strict dedicată creşterii climatului de siguranţă în şcoală”, a explicat Ligia Deca, într-o conferinţă de presă susţinută, luni la Câmpulung Muscel.
Ea a subliniat că „este o măsură care ţine cont de legislaţia privind protecţia datelor personale”.
„Până acum, în legislaţia aveam prevăzut ca cu o majoritate de acord a cadrelor didactice, elevilor majori şi părinţilor să se poată utiliza. Practic, examenul de Bacalaureat certifică nişte competenţe ale absolventului. Aceste competenţe, pentru a putea fi recunoscute şi în ţară, dar şi de către partenerii noştri europeni, trebuie să fie garantate. De aceea, subiectele nu variază, dar variază mijloacele de sprijin pentru ca acei copii care au cerinţe educaţionale speciale să poată să îndeplinească standardul de evaluare”, a concluzionat Deca.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *