Ministrul Sănătății: Ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, marţi seară, că se aşteaptă ca tulpina Delta să devină predominantă în România, dar s-au luat măsuri pentru creşterea graduală a numărului de paturi, dacă acest lucru se va impune în unităţile medicale. „Am constatat că există circulaţie a tulpinii Delta”, a mai afirmat Mihăilă.

„Aşa cum s-a întâmplat şi în alte ţări unde tulpina Delta a devenit predominantă şi noi ne aşteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de contaziozitate”, a anunţat, marţi seară, Ioana Mihăilă.

Aceasta a precizat că a solicitat DSP-urilor un plan de măsuri care vizează creşterea treptată a numărului de paturi ”pentru a fi pregătiţi pentru o recrudescenţă a cazurior de COVID”.

„Noi nu secvenţiem toate cazurile, secvenţiem cazurile selecţionate, cele care îndeplinesc anumite crterii de suspiciune mai mare la posibilitatea existenţei  unei variante îngrjorătoare. Am constatat că există circulaţie a tulpinii Delta, dar, trebuie să solicităm INSP dacă ea se şi corelează cu creşterea numărului de decesa sau dacă există decese raportate”, a mai afirmat Mihăilă.

Până acum, autorităţile au anunţat oficial un singur deces al unei persoane infectate cu tulpina Delta, o pacientă din judeţul Argeş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *