Ministrul Transporturilor anunţă creşterea tarifelor pentru bilete de tren, de la 1 iulie

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat, vineri, într-o postare, că Guvernul a aprobat bugetul CFR Călători, el aprecizând că această companie a solicitat creşterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022, respectiv o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preţ.o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preţ.

”Guvernul a aprobat astăzi bugetul CFR Călători. Compania CFR Călători a solicitat creşterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022! Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preţ. Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condiţiile în care preţurile la carburanţi şi energie electrică au crescut constant!”, a scris Grindeanu, pe Facebook.
Potrivit ministurlui Transporturilor, demersul aparţine conducerii CFR Călători care îşi asumă această solicitare necesară pentru investiţii şi pentru mentenanţă.
”Suntem conştienţi de necesitatea unor investiţii continue în infrastructura feroviară, iar CFR Călători este printre principalii beneficiari ai finanţărilor prin PNRR. Voi urmări îndeaproape implementarea proiectelor pentru modernizarea materialului rulant şi pentru achiziţia de material nou”, mai spune ministrul Grindeanu.
news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *