Morții pe lista plătitorilor de taxe

Persoanele decedate încă figurau ca fiind contribuabili la Petrila. Asta reiese dintr-un raport al Curții de Conturi care a stabilit că există abateri financiare de peste 10 milioane de lei, și un prejudiciu de 73.000 de lei.

Inspectorii financiari ai Curții de Conturi au verificat administrația locală de la Petrila. În perioada  08.04.2019 – 24.05.2019, inspectorii Curții de Conturi au desfășurat un  audit financiar asupra conturilor de execuție bugetară ale Unității Administrativ Teritoriale Orașul Petrila pe anul 2018.

În urma controlului a reieșit faptul că la Petrila s-a creat un prejudiciu în valoare de 73.000 de lei, iar abaterile financiare sunt în sumă de 10.310.000 lei.

Potrivit raportului, abaterile financiare au rezultat ca urmare a menținerii în evidența contabilă a titlurilor de participare deținute în capitalul social al unor societăți comerciale care au fost radiate din registrul comerțului; neconcordanțe între datele existente în evidența tehnico-operativă și cele din contabilitate; menținerea în evidența analitică pe plătitor și în evidența contabilă sintetică și analitică a obligațiilor fiscale ale contribuabililor radiați/decedați; stabilirea incorectă a impozitului pe teren; neverificarea de către compartimentul fiscal a realității datelor din declarațiile fiscale.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.