Natura în toată splendoarea, surprinsă de rangerii din Retezat

Rangerii din Parcul Național Retezat au surprins imagini de poveste cu natura din zona protejată. Administrația Parcului Național Retezat a împărtășit cu internauții fotografiile realizate de Claudia Dănău, Biolog APNR în tura de monitorizare din Parcul Național Retezat desfășurată împreună cu colegul nostru Alin Dăjulesc, Ranger APNR

„Una din principalele atribuții ale Administrației Parcului Naţional Retezat o constituie inventarierea, cartarea și monitorizarea speciilor și habitatelor de pe teritoriul parcului, ce se desfășoară în mod constant pe tot parcursul anului, pe întreg teritoriul parcului după protocoale standard de monitorizare. Fiecare specie și habitat are o anumită perioadă propice pentru observare, iar în perioada iernii se vor desfășura acțiuni de monitorizare la carnivore mari, vidră și unele specii de bufnițe (huhurez mare și ciuvică)”, arată Administrația Parcului Național Retezat.

Monitorizând constant speciile și habitatele din Parcul Naţional Retezat și cele două situri Natura 2000 suprapuse parțial – ROSCI0217 Retezat și ROSPA0084 Munții Retezat avem o imagine clară a stării de conservare de pe teritoriul gestionat de către Administrația Parcului Naţional Retezat.

Parcul Național Retezat este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara.

Colaborator

foto credit: Claudia Dănău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *