Neadaptarea vitezei la condițiile de drum a băgat omul nevinovat în spital

La data de 11.02.2020, în jurul orei 09:15, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ706A (la intersecția cu drumul spre comuna Brănișca), a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane, care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean Deva, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Poliţiştii, în urma cercetărilor, au stabilit faptul că, în jurul orei 07:45, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din municipiul Deva, în timp ce conducea un autoturism pe DJ706A, din direcția Ilia spre Șoimuș, nu a adaptat viteza de deplasare pe un carosabil acoperit parțial cu polei, iar prin derapaj a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar, din sens opus, de un tânăr de 21 de ani, din comuna Certejul de Sus.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto în vârstă de 21 de ani.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabila este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau drumul este din piatră cubică, trebuie să circulați cu viteză redusă.

De asemenea, vă recomandăm respectarea prevederilor legale şi, în principal, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, să nu depăşiți coloana oprită la semafor și evitați oprirea ori staţionarea neregulamentară.

  Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.      

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ipj Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *