Nicio surpriză în faza a II-a a etapei județene din Cupa României

Miercuri după–masă, pe opt stadioane hunedorene s-au jucat meciurile fazei a II-a a etapei județene a Cupei României la fotbal, o competiție cunoscută ca și una a surprizelor. În această fază a competiției au ajuns cinci echipe din Liga a V-a de fotbal Hunedoara și unsprezece din eșalonul superior, cu mențiunea că șase dintre acestea, Inter Petrila, deținătoarea trofeului, Șoimul Băița, Retezatul Hațeg, Hercules Lupeni, CS Hunedoara și Universitatea Petroșani, nu au jucat în primul tur.

Cel mai interesant meci era considerat a fi cel de la Orăștie, în care formația locală Dacia a întâlni o altă echipă din eșalonul al patrulea, CS Hunedoara, dar echipa vizitatoare s-a impus, fără probleme, cu 3-0. De asemenea, au mai fost încă două jocuri în care s-au întâlnit, între ele, echipe din Liga a IV-a, ambele disputate în Valea Jiului, însă aceste partide păreau a fi destul de dezechilibrate. Acest lucru s-a confirmat într-un singur meci, în care deținătoarea trofeului și campioana în exercițiu a Ligii a IV-a, Inter Petrila, a jucat pe teren propriu cu vecina Universitatea Petroșani, și a câștigat clar, cu 4-0.

În schimb, însă, Hercules Lupeni, chiar dacă a jucat în deplasare, la Jiul Petroșani, gazda acestui joc fiind mai slab cotată, s-a impus doar la limită, cu 1-0. De asemenea, au mai fost trei jocuri în care, cel puțin pe hârtie, echipele de Liga a IV-a erau favorite în confruntările cu formații din eșalonul inferior, chiar dacă evoluau în deplasare, iar pronosticurile s-au confirmat.

Aurul Brad s-a impus, la limită, cu 1-0, pe terenul vecinilor de la Ponorul Vața, Gloria Geoagiu a câștigat, la scor de neprezentare, 3-0, deplasarea de la Victoria Dobra, în vreme ce Șoimul Băița a reușit scorul rundei, câștigând categoric, cu 11-0, acasă la Comunal Ilia. În schimb, celelalte jocuri dintre echipe din Liga a V-a cu cele din eșalonul superior erau considerate mai echilibrate, lucru care s-a și confirmat. Astfel, Măgura Pui, lider neînvins în eșalonul al cincilea, a întâlnit, pe teren propriu, pe Retezatul Hațeg, una dintre formațiile de Liga a IV-a de la care se așteaptă mult și, deși a dat o repică bună, a fost învinsă cu 2-0.

Cel mai interesant joc din această etapă a fost cel dintre Unirea General Berthelot, revenită în competiții de curând și care a câștigat toate meciurile oficiale disputate până acum, în cupă și în campionat, și Victoria Călan, una dintre revelațiile începutului de sezon din Liga a IV-a. După un joc palpitant, la sfârșitul timpului regulamentar scorul era egal, 3-3, iar în prelungiri echipa din Călan a mai punctat de două ori și a învins cu 5-3. În sferurile de finală, care se vor desfășura pe 14 mai 2018, s-au calificat, așadar, doar echipe din Liga a IV-a, nefiind înregistrată nicio surpriză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *