Niciun proprietar de teren nu a solicitat bani pentru împăduriri

În trei județe din țară nu au fost solicitate a fi realizate împăduriri în cadrul Schemei de ajutor de stat “Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”. Acestea sunt judeţele Sălaj, Satu Mare şi Hunedoara.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale susține că „în cadrul celor 4 sesiuni, nu a fost depusă nicio cerere de sprijin în județele Sălaj, Satu Mare și Hunedoara”. În cadrul schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” au fost desfășurate 4 sesiuni de depunere a cererilor de sprijin. Sesiunea s-a încheiat la data de 15 iunie 2020.

Prin această schemă se acordă sprijin financiar pentru înființarea de plantații forestiere, respectiv realizarea de trupuri de pădure și perdele forestiere de protecție. Beneficiarii schemei pot fi deținătorii publici și privați de teren agricol și formele asociative ale acestora.

Începând cu data de 20 iulie 2020 se lansează cea de a 5-a sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite.”

Schema de ajutor este finanțată de Ministerul Agriculturii, prin APIA. Sesiunea de depunere a proiectelor se va desfășura între 20 iulie – 11 decembrie 2020, iar alocarea financiară este de 10 milioane de euro.

 

Colaborator

FOTO: agrointel.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *