Reparațiile capitale la clădirea Tribunalului Hunedoara mută activitatea instanței

Un contract cu o valoare estimată între 750.000 și 800.000 de lei a fost inițiat de Tribunalul Hunedoara. Instanța de judecată intenționează să închiriere un imobil ”cu destinația de sediu administrativ pentru Tribunalul Hunedoara și Judecatoria Deva și respectiv spațiu pentru arhiva de conservare a Tribunalului Hunedoara și Judecătoriei Deva”.

Cerințele minimale pentru imobilul cu destinația de sediu administrativ sunt ca acesta să fie „situat în municipiul Deva, zona de interes urban A, B sau C, imobilul trebuie să dispună de deschidere/acces la stradă, asigurarea unui spațiu privat de parcare, oferit gratuit pentru minim 30 autoturisme (…), să fie disponibil spre închiriere începând cu data de 15.09.2020. Prelungirea termenului este posibilă raportat la complexitatea lucrărilor necesare și în măsura în care termenul de începere a lucrărilor de reparații capitale la actualul sediu al Tribunalului Hunedoara va fi amânat”, arată documentul în care mai sunt precizate o serie de condiții.

Contractul de închiriere se încheie pe o perioadă de 2 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia.

De precizat este faptul că imobilul în care funcționează Tribunalul și Judecătoria Deva este inclus într-un proiect de reparații capitale.  19.410.364 de lei este valoarea contractului, iar contractul a fost demarat de Compania Națională de Investiții.

Imobilul a îndeplinit funcția de instanță judecătorească și a funcționat ca sediu de instanță judecătorească până în anul 1968, când a intrat în folosința Comitetului Județean de Partid Hunedoara, iar din 1989 până în 2005 a funcționat ca sediu atât pentru Tribunalul Hunedoara, Judecătoria Deva cât și pentru Consiliul Județean Hunedoara, ultimul fiind relocat în 2005 într-o altă clădire.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *