Noi spații de servicii pe autostrăzi

CNAIR arată că în perioada imediat următoare vor începe lucrările de construcție pentru dotările aferente a 6 spații de servicii supuse contractelor de concesiune încheiate de CNAIR în anul 2021 pe autostrăzile deschise traficului rutier situate pe rutele Nădlac – Sibiu (A1), Pitești – București  (A1) și Cernavodă – Constanța  (A2).

„Reamintim că dotările minime obligatorii pe care concesionarii trebuie să le proiecteze, construiască (sau care sunt deja construite), finanțeze, opereze și întrețină, astfel încât spațiile de servicii aferente fiecărui lot să fie complet funcționale, sunt: parcare; toalete publice; stație distribuție carburant, inclusiv stație reîncărcare vehicule electrice; spațiu comercial; snack bar. Concesionarii Mol Petroleum Products SRL și Rompetrol Downstream SRL au realizat primele demersuri în vederea autorizării și începerii lucrărilor ce vor fi efectuate pe amplasamentele celor 26 Spații de Servicii situate pe autostrăzile Nădlac – Sibiu (A1), Pitești – București  (A1) și Cernavodă – Constanța  (A2)”, arată DRDP Timișoara.

Începând de luni, concesionarul MOL România Petroleum Products SRL va demara lucrările de construcție a dotărilor aferente spațiilor de servicii de pe A1, între Lugoj și Sibiu, respectiv cele aferente loturilor 7, 9 și 10. Lotul 7 se află pe raza UAT Ilia, și este vorba de spatii de Servicii stânga și dreapta km 389+710, Autostrada A1 Lugoj – Deva. Lotul 9 este la Pianu (județul Alba), iar lotul 10 se află pe raza UAT Câlnic (județul Alba).

„De la momentul preluării amplasamentelor, concesionarii răspund de întreținerea corespunzătoare a spațiilor de servicii, iar în vederea respectării obligațiilor asumate de aceștia prin contractele de concesiune, CNAIR SA efectuează periodic verificări la locațiile atribuite”, mai arată DRDP Timișoara.

Conform contractelor de concesiune semnate, concesionarii au obligația realizării tuturor dotărilor minime obligatorii în termen de 12 luni de la Data de Începere, adică până la sfârșitul lunii iulie 2022.

 

Monika BACIU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *