„Nu trageți, sunt reporter!”

„Nu trageți, sunt reporter!” este cartea semnată de scriitorul, profesorul și jurnalistul Mihai Barbu din Petroșani, carte care a fost premiată de Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, prin intermediul revistei de cultură ”Discobolul” din Alba Iulia.

Petroșăneanul Mihai Barbu a primit un premiu special pentru eseu, împreună cu premiul care desemnează Cartea Anului 2020.

Mihai Barbu a primit distincția pentru volumul său de reportaj intitulat „Nu trageți, sunt reporter !” (Editura Autograf Craiova, 2019, format B5, 410 pagini), un volum în care sunt reunite o seamă de reportaje ce pun în valoare calitățile jurnalistice ale apreciatului om de litere din Valea Jiului.

Despre acest volum, scriitorul Ioan Lascu exprima în revista „Convorbiri literare”, următoarele considerații critice: „Mihai Barbu este un scriitor care nu se dezminte: ca talent, ca spirit, ca informație, susținute de o efervescență bine temperată a pasiunii de a investiga, de a afla, de a depune mărturie personală. Omul viu și istoria locală și a unei țări întregi, competențele scrisului, literatura și cultura în genere, amintirile personale și rememorările unor interlocutori neaoși sau cultivați, se întrepătrund cu texte complexe și complicate care trec prin reportaj, interviu și memorialistică.” (Convorbiri literare nr. 4/256-2000).

Alături de Mihai Barbu, Filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România a acordat și o serie de alte distincții, ca urmare a evaluării activității editoriale și a colaborării membrilor acestei comunități culturale, cu creații originale, la revista „Discobolul”, premii care au revenit următorilor scriitori:

  • Premiul pentru întreaga creație – Dumitru Augustin Doman;
  • Premiul pentru proză scurtă – Ladislau Daradici;
  • Premiul pentru originalitate – Virgil Todeasă;
  • Premiul pentru poezie – Mihai Pascaru;
  • Premiul pentru critică literară – Rodica Gabriela-Chira;
  • Premiul pentru eseu – Ironim Munteanu.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *