Numărul plăţilor de taxe şi impozite realizate prin staţiile de plată SelfPay a crescut cu 78% în primele două luni ale anului

Numărul plăţilor de taxe şi impozite realizate în primele două luni ale anului 2021 prin staţiile de plată SelfPay a crescut cu 78% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, astfel că peste 100.000 de cetăţeni şi-au plătit taxele şi impozitele prin acesta staţii.

„Mai mult de 100.000 de români au ales în lunile ianuarie şi februarie 2021 Staţiile de Plată SelfPay pentru plata taxelor şi impozitelor, precum impozitele pe clădiri, impozitele pe terenuri sau pe alte bunuri, taxele de salubrizare, plata parcării de reşedinţă, amenzi, dar şi taxele pentru starea civilă. Numărul plăţilor de taxe şi impozite realizate în primele două luni ale anului 2021 prin staţiile de plată SelfPay a crescut cu 78% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, ponderea cea mai mare fiind deţinută de impozitele pe clădiri, mijloace de transport şi terenuri (47,6%), urmate de taxa pentru parcarea de reşedinţă (38%)”, a informat compania.

Plata acestor taxe se poate realiza în cea mai mare reţea naţională de staţii de plată self-service, pentru instituţiile care au ales să-şi extindă metodele de colectare către soluţia digitală de plată oferită de SelfPay, astfel încât cetăţenii să nu se mai deplaseze la ghişeele primăriilor: Bucureşti – Sectoarele 4, 5 şi 6, Arad, Sibiu sau Ciugud.

Această facilitate permite efectuarea de plăţi în deplină siguranţă pentru cetăţeni, permiţându-le să evite aglomeraţia şi contactul cu alte persoane, anunţă compania.

“În ultimii doi ani, prin reţeaua sa de peste 5.500 de staţii de plată de tip self-service, SelfPay a devenit un actor tot mai vizibil şi important în procesele de digitalizare a organizaţiilor şi a autorităţilor publice centrale sau locale din România, precum şi în comunităţile în care activează. Soluţia digitală de plată dezvoltată de SelfPay ajută administraţiile locale să devină un partener confortabil în dialogul şi interacţiunea cu cetăţenii prin soluţii digitale de plată performante, sigure şi uşor de accesat, fără să fie nevoie de activităţi de instruire a personalului care activează în cadrul departamentelor de specialitate. Prin reţeaua de staţii de plată SelfPay asigurăm accesul facil tuturor cetăţenilor, indiferent de statutul social şi de metodele de plată preferate, la un sistem modern de plată a taxelor şi impozitelor, simplu, rapid şi în siguranţă”, a declarat Adrian Badea, CEO al SelfPay.

Cele peste 5.500 de staţii de plată SelfPay, la care este disponibilă această facilitate, sunt amplasate în peste 1.000 de localităţi din ţară şi pot fi găsite în reţele de retail modern precum Profi, Carrefour, Kaufland, Mega Image, în centre comerciale, benzinării, bănci sau în magazine de proximitate. Dintre acestea, staţiile de plată SelfPay amplasate în magazinele de retail modern se numără în topul preferinţelor pentru efectuarea plăţilor de taxe şi impozite în primele luni ale anului (23,5%). Acestea sunt urmate de staţiile de plată SelfPay amplasate în sediile primăriilor sau ale direcţiilor de taxe şi impozite (23%), iar pe locul trei se poziţionează cele amplasate stradal (12%), care sunt urmate de cele din unităţile bancare sau IFN-uri (9%), parcări, centre comerciale, magazine de proximitate, pieţe şi benzinării.

SelfPay deţine cea mai mare reţea de staţii de plată de tip self-service din România. În prezent, reţeaua SelfPay numără mai mult de 5.500 de staţii de plată, cu peste 170 de servicii disponibile. Din 2020 SelfPay este membru al Asociaţiei Române de Fintech, organism care reprezintă interesele antreprenorilor români care dezvoltă produse tehnice în industria serviciilor financiare.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.