O firmă din București face evaluarea Complexului Energetic Hunedoara

O societatea din București realizează evaluarea Complexului Energetic Hunedoara. SC JPA Audit & Consultanţă SRL trebuie să stabilească valoarea activelor deținute de societatea energetică. Contractul cuprinde două părți ce vor fi supuse evaluării: partea  minieră, respectiv partea energetică.

Potrivit documentației, pentru termocentralele Mintia și Paroșeni serviciile de evaluare se realizează în vederea stabilirii valorii juste în scopuri de raportare financiară a mijloacelor fixe și terenurilor deținute de către Complexul Energetic Hunedoara la data de 31.12.2018. Se va stabili și valoarea impozabilă a acestor clădiri deținute de CEH aferente termocentralelor.

Potrivit aceleiași documentații, CEH poate solicita determinarea valorii juste a mijloacelor fixe și terenurilor aferente SE Deva și Paroşeni și gajate/sechestrate la/de către MFP/ANAF.

Se vorbește de o reorganizare a societății energetice hunedorene, astfel că există posibilitatea și pentru stabilirea valorii de piață a activelor aparținând termocentralelor care ar urma să fie date în plată.

Prin același proces de evaluare vor trece și unitățile miniere și sucursala Prestserv. Potrivit documentației, trebuie să se stabilească valoarea impozabilă a acestora și, exact ca și în cazul evaluării menționate la activele termocentralelor, și la mine, dacă va fi nevoie, firma de evaluare va stabili valoa­rea activelor gajate/sechestrate la/de către MFP/ANAF și a valorii de piață a bunurilor ce vor trebui date în plată.

203.280 de lei va încasa firma bucureșteană din partea Complexului Energetic Hunedoara.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *