O nouă asociație pentru gestionarea problemei maidanezilor

O nouă asociație ar putea fi înființată la nivelul Văii Jiului pentru gestionarea maidanezilor. Municipalitatea de la Petroșani s-a retras din asociația care la nivel județean se ocupa de capturarea câinilor maidanezi.

Am avut o întâlnire cu ceilalți primari din Valea Jiului și vrem să punem bazele unei asociații pentru a rezolva această problemă. Acum se lucrează la statut. Noi am luat legătura cu actualul director și în principiu o să lucrăm cu dumnealui și cu oamenii care au fost pe Valea Jiului”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Dacă se va înființa o astfel de asociație la nivelul Văii Jiului, cotizația va rămâne la nivel local.

Cotizația pe care noi o dădeam la Deva o vom da în Valea Jiului. Sunt niște problem legate de ieșirea din ADI pentru cei care au adăposturile și investițiile făcute cu bani de la Consiliul Județean. La noi nu este această problemă deoarece avem adăpostul nostru”, a mai precizat sursa citată.

Curtea de Conturi a constatat că CJ Hunedoara a finanțat ilegal asociația care se ocupă de maindanezi. În ceea ce privește activitatea centrului care se ocupă de câinii maidanezi, prejudiciul este de 4.416.000 lei. Oficialii județeni declarau că s-au făcut afaceri de milioane de lire sterline de pe urma maidanezilor.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *