O nouă tulpină a coronavirusului, descoperită în Japonia

O nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită în Japonia, a anunţat, duminică, Ministerul japonez al Sănătăţii, potrivit The Japan Times.

Noua tulpină, parţial similară cu cele raportate de Marea Britanie şi Africa de Sud, a fost detectată la patru persoane infectate, venite din Brazilia.

Institutul Naţional japonez pentru Boli Infecţioase a precizat că nu există în prezent dovezi că noua tulpină ar avea o transmisibilitate mare, însă cercetează pentru a vedea dacă poate cauza simptome severe şi dacă este rezistentă la vaccinuri.

Dintre cei patru infectaţi, un bărbat care are în jur de 40 de ani nu a prezentat niciun simptom la sosirea în Japonia, dar apoi a avut probleme respiratorii şi a fost spitalizat. O femeie de aproximativ 30 de ani a avut simptome cum ar fi durerea de cap. Un băiat din grupa de vârstă 10-19 ani are febră, iar o fată din aceeaşi grupă de vârstă este asimptomatică.

Cele patru persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19 în zona de carantină, la aeroport. Noua tulpină mutant a fost detectată după o analiză în detaliu a Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase.

Pe de altă parte, tulpina Covid-19 descoperită în Marea Britanie a fost detectată şi în Japonia la trei persoane care au fost în contact cu un bărbat infectat.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *