O tânără violonistă din Petroșani admisă la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara

O tânără violonistă din Petroșani a fost admisă la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. Timeea Filip este cel de-al doilea absolvent de gimnaziu, după talentatul pianist Fabiani Prcsina, care reușește să fie admis la un colegiu de arte de top.

Aceasta a susținut zilele trecute probele de aptitudini pentru admiterea la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara. Aceasta a reușit să facă dovada talentului său impresionând membrii comisiei, care i-au acordat la finalul recitalului nota maximă: 10! O notă ce reprezintă deja ”certificatul de acces” al tinerei violoniste din Valea Jiului în eșalonul superior al ”fabricii de artiști” din România, așa cum este și Colegiul Național de Artă „Ion Vidu” din Timișoara.

”Atât de generoasă, de bogată, ni se pare vioara, şi poate singurul instrument care poate fi, într-o secundă, năzuros, încruntat, categoric, şi-apoi firav, subţire, dulce, ca o rugăminte. Prin perfecțiunea cu care Timeea Filip a obținut această importantă realizare se pare că viața i-a oferit marea șansă de a face ceea ce iubește cel mai mult: să le împărtășească celorlalți bucuria de a cânta. Și de a încânta, adăugăm noi. Succes pe mai departe!”, spune prof. Nicoleta Demeter, vicepreședintele Asociației ”Fabrica de pian” de la Petroșani, o asociație care și-a propus să aducă în atenție succesul tinerilor muzicieni din Valea Jiului, ori de câte ori acesta își face simțită prezența.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.