Veste bună de la UE pentru minerii din România

Siegfried Mureșan, europarlamentar PPE/PNL: O veste bună pentru minerii din România

Am aprobat astăzi Bugetul Uniunii Europene pentru 2020 care cuprinde și o alocare de 18 milioane de euro pentru a sprijini regiunile miniere.

Măsurile care vor fi finanțate cu acești bani vizează dezvoltarea de strategii locale pentru trecerea la o economie neutră din punct de vedere climatic. De asemenea, se vor lua în considerare acțiuni de recalificare a lucrătorilor din astfel de zone miniere.

Ca hunedorean, știu cât de importante sunt aceste măsuri pentru minerii din Valea Jiului. De aceea, voi monitoriza acest proiect pentru a mă asigura că se iau toate măsurile astfel încât o parte din sprijin să ajungă și în Valea Jiului.

Cele 18 milioane au fost alocate printr-un proiect-pilot care este precursor al Fondului pentru o Tranziție Echitabilă ce va fi lansat de noua Comisie Europeană în Bugetul multianual al UE post-2020.

Practic, din 2021, va exista un fond permanent la nivelul UE pentru sprijinirea acelor regiuni care vor fi afectate într-o mai mare măsură de acțiunile UE privind combaterea schimbărilor climatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *