O veste bună pentru iubitorii de carte: marele târg de la Frankfurt revine la prezența fizică

După ce, anul trecut, Târgul de Carte de la Frankfurt a fost organizat aproape exclusiv în format digital, din cauza pandemiei de coronavirus, anul acesta evenimentul își deschide porțile pentru participare fizică. Mai mult, tema principală a ediţiei 2021 a acestui târg de mare tradiție pentru iubitorii de carte din lumea-ntreagă va fi „Reconectarea”, ca speranță a revenirii, inclusiv pe tărâm cultural, la o viață normală.

Târgul de carte de la Frankfurt, dedicat editorilor, are o istorie care se întinde pe parcursul mai multor secole și este considerat unul dintre mai importante târguri de carte din lume.

Motto-ul ediţiei din 2021 este „Wiederbegegnung” (Reconectare). Editurile vor putea să se înscrie începând de luni, 8 martie 2021, şi până pe 31 mai 2021 pentru a participa la cea de-a 73-a ediţie din perioada modernă a acestui târg care va avea loc în perioada 20-24 octombrie 2021.
Evenimentele cu prezenţă fizică vor fi suplimentate cu formate digitale, iar organizatorii au spus că intenţionează să rămână flexibili pentru a putea să adapteze programul târgului în eventualitatea în care pandemia de coronavirus va avea o evoluţie neprevăzută.
Canada va deţine statutul de ţară invitată.
„În 2021, Târgul de Carte de la Frankfurt va fi, încă o dată, un loc important de întâlnire pentru industria cărţii, pentru scriitori şi pentru cititori. Această industrie are nevoie mai mult ca niciodată de schimburi şi de vizibilitate”, a declarat Juergen Boos, directorul evenimentului.

 

(Foto: www.buchmesse.de/en; Informații: AGERPRES, DPA)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.