Oamenii străzii primesc de mâncare din partea autorităților

În aceste zile când toată lumea ne îndeamnă să stăm în case, sunt oameni care nu au un acoperiș deasupra capului. Viața nu a fost una roz pentru mai mulți oameni. Din diferite motive aceștia au ajuns să nu aibă un acoperiș deasupra capului și își duc zilele pe unde pot și cum pot. De cele mai multe ori sunt ignorați de semenii din jur, sau chiar stigmatizați. Autoritățile locale de la Petroșani vin în ajutorul acestor persoane. Aceștia vor primi hrană din partea municipalității.

Aceste persoane sunt identificate, Poliția Locală îi știe foarte bine, îi șitie unde stau sau unde se cantonează. În această perioadă cum sunt si temperaturi negative vom trece mai des pe la ei să vedem ce nevoi au și dacă trebuie să le ducem și hrană”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi primarul municipiului Petroșani.

Mai mult decât atât polițiștii locali încearcă să îi depisteze pe cei care locuiesc pe străzile din municipiul Petroșani tocmai pentru a putea să le ofere o mână de ajutor.

Și în această perioadă mai întâlnim persoane care stau la cerșit, chiar și din alte localități, care locuiesc în spații improvizate în zona Colonie pe malul Jiului. Aceste persoane până acum le duceam la spital, dar având în vedere această ordonanță nu mai putem face acest lucru”, a precizat Nicolae Stăncioi Șef Serviciu Poliția Locală din Petroșani.

Pentru oamenii care trăiesc pe străzi e aproape imposibil să respecte recomandările privind COVID-19. Nu au unde se spăla pentru a avea o igienă minimă și nici nu au unde sta.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.