Operatorii economici pot scădea costul de achiziţie al caselor de marcat din impozitul pe profit

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea care modifică şi completează Codul fiscal, precum şi Legea 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, operatorii economici care cumpără „aparate de marcat electronice fiscale, scad costul lor de achiziţie din impozitul pe profit datorat pentru trimestrul în care au fost puse în funcţiune”.

„Contribuabilii care achiziţionează aparate de marcat electronice fiscale, scad costul lor de achiziţie din impozitul pe profit datorat pentru trimestrul în care au fost puse în funcţiune în cazul în care aceştia datorează impozit pe profit trimestrial, sau, din impozitul pe profit anual, în cazul contribuabililor care aplică sistemul anual de declarare şi plată a impozitului pe profit. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit”, prevede actul normativ promulgat de şeful statului.

Au dreptul să scadă din impozitul datorat contravaloarea caselor de marcat electronice persoanele juridice, fizice, cei care plătesc impozit pe profit şi microîntreprinderile.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *