Pantofii stiletto cu role, marca Yves Saint Laurent: o pereche costă 1.995 de lire sterline

Ultima ofertă Saint Laurent în materie de accesorii dedicate noului sezon, care să fie pe lista de toamnă a pasionaţilor de modă, sunt două modele de pantofi cu toc, eleganţi, cu role ataşate, pentru colecţia de accesorii toamnă-iarnă.

Preţul unei perechi este de 1.995 de lire sterline.

Anthony Vaccarello este actualul director de creaţie al casei de modă şi nu este pentru prima dată când adaugă roţi pantofilor. Brandul a creat mai întâi pantofii sport cu role.

Creatorul de modă Yves Saint-Laurent a creat în 1962, după ce a fost concediat de casa Dior, propria etichetă, YVL, finanţat de prietenul său, Pierre Bergé.

Pe parcursul anilor 1960 şi 1970, firma a popularizat tendinţele modei, cum ar fi ţinutele beatnik, jachete safari pentru bărbaţi şi femei, pantaloni strânşi, şi pantofii înalţi şi cambraţi pe picior, inclusiv crearea în 1966 a ceea ce este probabil cel mai renumit frac clasic pentru femei, Le Smoking. De asemenea, el a făcut publică ideea purtării siluetelor din anii 1920,’30 şi’40.

Saint-Laurent a fost primul designer care a folosit modele de culoare într-o defilare de modă. În 1983, el a devenit primul designer de modă onorat de Muzeul de Artă Metropolitan pentru realizările de o viaţă.

În 2001, el a fost decorat cu gradul de comandor al Legiunii de Onoare de către preşedintele francez Jacques Chirac. A murit în 2008, la Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *