Simona Halep s-a calificat în sferturi la Washington, victorie în trei seturi

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, joi, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-2, pe Mariana Duque-Marino din Columbia, locul 115 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Washington.

Primul set al întâlnirii de joi a fost poate unul dintre cele mai slabe ale Simonei Halep în 2017. Fără precizie, fără incisivitate, Halep a fost copleşită de un joc corect, dar nu extraordinar al adversarei. Românca nu a avut nicio minge de break în acest set. În spatele unui serviciu bun, al unor lovituri cu amplitudine şi unghiuri potrivite, columbianca a dominat-o pe Halep. Favorita principală a câştigat trei mingi în trei ghemuri, iar scorul de fost de 3-0 pentru Duque-Marino, în vreo şase minute de joc. Break-ul din al doilea ghem i-a fost suficient sportivei mai slab clasate să câştige setul cu 6-3, după 29 de minute.

Setul al doilea a arătat o altă Simona Halep, mai agresivă, mai dispusă la efort, mai precisă, mai aproape de statutul pe care îl are. Ea a câştigat cinci din primele şase ghemuri şi a condus cu 5-1, după ce şi-a cedat serviciul la 2-0. Apoi, sportiva din Constanţa a intrat din nou într-un con de umbră în ceea ce priveşte evoluţia, permiţându-i sportivei din Columbia să anuleze avantajul celor două break-uri. La 5-4, Halep a reuşit un nou break şi a închis setul cu 6-4, după o oră şi 11 minute de la start.

În decisiv, Simona a condus cu 2-0 , după un break în al doilea ghem. Duque-Marino nu a cedat si a egalat la 2, iar acestea au fost ultimele ei ghemuri. Halep nu a mai lăsat nimic până la final şi s-a impus cu 6-2, după o oră şi 40 de minute de la start.

În faza următoare, Halep va evolua cu rusoaica Ekaterina Makarova, locul 58 WTA şi cap de serie numărul 7. Halep conduce cu 3-1 în meciurile directe.

Calificarea în sferturi este recompensată cu 6.200 de dolari şi 60 de puncte WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *