Parângul Night Challenge a adunat la start zeci de participanți

Fascinația Parângului capătă note de mister la lumina lunii, iar acest lucru a reușit să-l demonstreze, de opt ani încoace, o competiție sportivă mai puțin obișnuită, organizată de polisportivul Avram Iancu, prin Asociația „Bike & Run” Petroşani, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Petroşani, în calitate de co-organizatori.

Peste 80 de participanți s-au aliniat la start. Competiția montană Parângul Night Challenge, ajunsă anul acesta la cea de a VIII-a ediție, a devenit deja tradițională, este un reper printre concursurile de alergare și de schi de la noi din țară și care are drept scop promovarea turismului și a masivului Parâng. O cursă nocturnă care constă în parcurgerea unui traseu în alergare sau pe schiuri de tură, cu plecare de la baza telescaunului vechi și care are linia de sosire pe Vârful Parângul Mic, la cota 2.074 m.

Avram Iancu, alături de Toma Coconea, sunt doi sportivi de renume, doi oameni cu care municipiul Petroșani se mândrește, sunt printre cei care au purtat cu glorie numele urbei noastre în țară și peste hotare.

„Îi felicit pe cei de la Bike&Run Petroşani, care, prin perseverență, multă muncă și implicare au reușit să atragă, an de an, tot mai mulți participanți din întreaga țară și chiar din străinătate. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat și se implică în organizarea unor astfel de acțiuni, le mulțumesc şi îi asigur că întotdeauna vor avea în Primăria și Consiliul Local Petroșani un partener, un sprijin de nădejde, astfel încât să promovăm minunata zestre naturală a municipiului Petroșani, a stațiunii Parâng și a Văii Jiului în general”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.