Parcurile naționale, în atenția ministrului Mediului

Zona Câmpușel din Retezat, dar și alte arii din țară vor fi incluse într-un pachet de protecție a parcurilor naționale. Ministrul Mediului a discutat cu președintele Agent Green, care a prezentat dovezi privind dezastrul din parcurile naționale.

Ministrul s-a arătat îngrijorat de degradarea celor mai prețioase arii naturale protejate din patrimoniul natural al țării și a decis să coopteze cei dedicați și mai intransigenți profesioniști pentru a începe imediat lucrul în cadrul unui “Task Force” pentru Parcurile Naționale. Unele dintre propunerile Agent Green vor putea fi implementate în termen scurt.

Este vorba de ajustarea limitelor parcurilor naționale pe criterii științifice pentru cuprinderea pădurilor virgine/multiseculare alăturate sau a ecosistemelor, integral (de exemplu Coșava Mică în Semenic sau Câmpușel în Retezat), informatizarea gestiunii și a managementului ariilor protejate prin utilizarea aplicației SINCRON sau restructurarea Consiliilor Științifice pentru a fi formate exclusiv din cercetători și cadre universitare, independente și cu integritate morală.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *