Trafic restricţionat pentru TIR-uri şi camioane, la intrarea în Ungaria, timp de două zile

Intrarea TIR-urilor şi camioanelor pe teritoriul Ungariei este restricţionată, începând de joi seară, deoarece la acest sfârşit de săptămână se sărbătoreşte Paştele Catolic, fiind permisă circulaţia acestor autovehicule doar în anumite intervale orare. Şoferii vor putea staţiona în parcările special amenajate. În România, peste 4.000 de poliţişti de frontieră vor activa în perioada Sărbătorilor Pascale.

„Având în vedere că la acest sfârşit de săptămână se sărbătoreşte Paştele Catolic, menţionăm că, în această perioadă, pe teritoriul Ungariei, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită. Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat că, în intervalele 14.04.2022, ora 23.00-15.04.2022, ora 23.00 şi 16.04.2022, ora 23.00-18.04.2022, ora 23.00, circulaţia acestui tip de vehicule este restricţionată, iar în intervalele vizate şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulaţiei pe drumurile publice din ţara vecină”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Poliţiei de Frontieră.

În această perioadă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

Totodată, având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, la nivelul Poliţiei de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.
„În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, peste 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere”, se mai arată în comunicat.

 

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *