Pe 14 septembrie va debuta concursul pentru ocuparea posturilor de director în toate şcolile din România

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că pe data de 14 septembrie va debuta concursul pentru ocuparea posturilor de director în toate şcolile din România, precizând că acesta are mai multe etape şi se va desfăşura pe parcursul primului semestru din anul şcolar 2021/2022.

“Concursul va debuta pe data de 14 septembrie în condiţiile în care anul şcolar 2021/2022 începe în 13 septembrie. În 14 septembrie demarează concursul pentru ocuparea posturilor de director în toate şcolile din România. În data de 15 octombrie va fi organizată proba scrisă.  Pe parcursul lunilor noiembrie, decembrie, vom avea probele de interviu la nivelul fiecărei şcoli. În data de 22 decembrie, mai exact în perioada 20-22 decembrie vor fi emise deciziile de numire, numire începând cu data de luni, 10 ianuarie, dată la care începe semestrul doi al anului şcolar 2021/2022. Practic, întreg concursul pentru ocuparea posturilor de director se va derula pe parcursul primului semestru din anul şcolar 2021-2022”, a declarat, miercuri, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.
El a precizat că au fost mai multe argumente care au înclinat balanţa pentru debutul concursului pe 14 septembrie şi nu pe 27 iulie cum era anunţat anterior.
“Au fost o serie de argumente pro şi contra pe baza cărora Ministerul Educaţiei a înţeles că punând în balanţă aceste argumente pro şi contra este mai bine să demarăm concursul în data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie cu proba scrisă aşa cum a fost anunţat anterior. Printre elementele care susţineau data de 27 iulie se regăsea nevoia de numire a directorilor interimari a căror contracte expiră. Dintre cei care au promovat concursul în data de 27 iulie vom vedea în ce măsură se va regla aspectul numirii interimarilor, deocamdată legea este foarte clară în această privinţă. Important este să avem în anul şcolar viitor directori în fiecare şcoală numiţi pe criterii de competenţe. Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competenţă. După asta la partea de numire sigur că vom avea în vedere toate considerentele de ordin legal”, a explicat ministrul Educaţiei.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *