Pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani nu va exista obligativitatea vaccinării

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, vineri, că nu va exista obligativitatea vaccinării copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani, precizând că nu va fi restricţionat accesul la învăţământ în funcţie de vaccinarea acestora.

Rafila a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia părinţilor un ghid privind vaccinarea copiilor între 5 şi 11 ani.

„Încurajăm părinţii să vaccineze copiii. Am pus la dispoziţie un ghid cu răspunsuri şi întrebări referitoare la vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. Oferim întregul sprijin, domnul doctor Gheorghiţă v-a informat despre modul în care se va desfăşura din punct de vedere logistic campania de vaccinare.  Am pus, ca şi Minister al Sănătăţii, la dispoziţie toate informaţiile părinţilor şi e un material extrem de bun făcut de medici pediatrii cu mare experienţă care au îngrijit copii COVID în această perioadă. Dar în niciun caz nu o să legăm, cum există speculaţii în social media, referitor la obligativitatea vaccinării la copii, nu s-a pus problema asta şi, de asemenea, nu pus niciun fel problema restricţionării accesul la învăţământ în funcţie de vaccinare. E un lucru la care nici măcar nu ne-am gândit”, a explicat Rafila.

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, din 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Platforma informatică permite deja programarea, dar vaccinarea se poate face şi mergând direct într-un centru.
news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *