Persoanele care vin din Ucraina în România sunt exceptate de la măsura carantinei

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, vineri, că persoanele care vin din Ucraina în România sunt exceptate de la măsura carantinei, fie că vin direct, fie că ajung după ce au tranzitat Republica Moldova.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea numărul 9 prin care se modifică şi completează Hotărârea CNSU nr. 6 din 31.01.2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, în sensul exceptării de la măsura carantinei a persoanelor care sosesc în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova”, a transmis, vineri, CNSU.

CNSU precizează că decizia a fost luată „ţinând cont de degradarea situaţiei de securitate din Ucraina şi creşterea însemnată a numărului de persoane care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina precum şi cele care se află în punctele de trecere a frontierei şi intenţionează să intre pe teritoriul naţional”.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, până joi, la ora 16.00 când a fst transmisă ultima raportare, au intrat din Ucraina 5.300 de persoane, români şi străini, creşterea fiind de 120% faţă de ziua precedentă.

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.