Peste 200 de poliţiştii hunedoreni își vor desfășura activitatea în spațiul public, în perioada minivacanței de 1 Mai și Paște

Numărul poliţiştilor hunedoreni care vor acţiona în stradă, în perioada 26 aprilie – 6 mai 2024, a fost suplimentat, în vederea asigurării un climat de ordine şi siguranţă publică. În perioada menționată, peste 200 de poliţiştii hunedoreni vor fi la datorie, zilnic, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

Pentru ca perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, poliţiştii hunedoreni sunt pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Printr-un plan de măsuri specifice, conducerea I.P.J. Hunedoara a stabilit activităţi concrete în vederea menţinerii ordinii şi a siguranţei publice în zonele care cu o fluenţă mare de public, în zonele lăcașelor de cult, precum şi în staţiunile şi localităţile cu pondere turistică şi a dispus iniţierea de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte ce pot aduce prejudicii patrimoniului public şi privat. De asemenea, poliţiştii, alături de celelalte instituţii ale statului sunt pregătiţi să intervină  pentru înlăturarea sau limitarea urmărilor posibilelor evenimente negative produse din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Poliţiştii care vor acţiona zilnic, în stradă, în această perioadă, fac parte din structurile operative, respectiv poliţişti de ordine publică, poliţişti de poliţie rutieră, poliţie transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, poliţiştii  din toate structurile vor constitui o rezervă, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia o impune. Poliţiştii vor acţiona pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale de orice natură.

 

Poliţiştii rutieri vor intensifica activităţile în trafic, în scopul prevenirii şi a combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere

 

Întrucât se aşteaptă o creștere a valorilor de trafic pe principalele artere din judeţ, poliţiştii rutieri vor desfăşura, în principal, acțiuni vizând fluidizarea circulației și prevenirea accidentelor rutiere.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariției blocajelor rutiere cauzate de precipitaţii, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *