Peste 75% procentul de vaccinare la UPET

Cadrele didactice, personalul administrativ și cel auxiliar de la Universitatea din Petroșani au înțeles importanța vaccinării împotriva coronavirusului. Astfel peste 75% dintre acestea s-au vaccinat până în acest moment. Mai mult decât atât și o parte dintre studenții care sunt cazați în căminele campusului de la Petroșani sunt vaccinați. Rectorul instituției de învățământ superior de la Petroșani, Radu Sorin Mihai, spune că nu există bază legală pentru a restricționa accesul în universitate a colegilor care nu s-au vaccinat până în acest moment.

„Noi nu restricționăm accesul colegilor în universitate din cauza certificatelor verzi. Pot afirma că peste 75% din cadrele didactice, personalul administrativ și auxiliar este vaccinat și o parte dintre studenții care sunt cazați în cămine au și ei vaccinul făcut. Sunt mulți colegi care déjà s-au vaccinat cu a treia doză. Cum la această oră cursurile și toate activitățile se țin online pentru că incidența pe localitate depășește 6 la mia de locuitori, colegii pot preda și de acasă. Noi milităm pentru vaccinare dar pentru că că nu există o legislație în acest sens noi nu îi putem oblige pe colegi să se vaccineze. Dacă incidența este între 3 și 6 activitățiile de laborator se vor ține față în față pe semi-grupe, cu anumite trasee, cu măsuri de distanțare. Până în acest moment nu am avut posibilitatea financiară și nici nu am avut solicitări de la colegii din sindicat să îi putem testa non invaziv pe colegii care vin la universitate”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.

Dacă încidența va fi cuprinsă între 3 și 6% laboratoarele vor putea fi efectuate față în față cu respectarea măsurilor de distanțare, dezinfectare și cu trasee bine stabilite.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.