Vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri seară, că vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie, dacă datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului vor fi suficient de cuprinzătoare şi robuste. De asemenea, CVCAV a precizat că CureVac şi Novavax transmit date, în prezent, către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA)pentru revizuire continuă.

„Vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a primit cererea pentru autorizarea condiţionată de punere pe piaţă a vaccinului Johnson & Johnson/Janssen. Ce urmează? EMA va efectua o evaluare ştiinţifică independentă şi aprofundată a vaccinului. Pe baza evaluării EMA, dacă vaccinul este dovedit ca fiind sigur şi eficace, Comisia Europeană va trece rapid la acordarea unei autorizaţii de punere pe piaţă în UE. Vaccinul poate fi apoi utilizat în statele membre UE” a transmis, miercuri, Comitetul de coordonare a vaccinării.

Sursa citată a precizat că, pentru a accelera procesul de evaluare, EMA a revizuit datele de la Johnson & Johnson / Janssen Pharmaceuticals în mod continuu, pe măsură ce acestea au devenit disponibile.

„Experţii EMA ar putea emite un aviz până la mijlocul lunii martie 2021, cu condiţia ca datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului să fie suficient de cuprinzătoare şi robuste”, a mai transmis CNCAV.

Sursa citată a precizat că alţi doi producători de vaccinuri, CureVac şi Novavax, transmit date, în prezent, pentru revizuire continuă.

 

news.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *