Peste 91 milioane de lei au fost alocate pentru plata personalului medical implicat în procesul de vaccinare

Ministerul Sănătăţii a alocat peste 91 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale ale personalului medical implicat în procesul de vaccinare.

„Ministerul Sănătăţii a transmis astăzi deschiderile de credite bugetare în sumă de 91.480.000 lei pentru a începe demersurile în vederea achitării salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie 2021”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a precizat că se centralizează şi necesarul de bani pentru luna august.
„În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti şi salariile din această lună. Mulţumesc tuturor celor implicaţi în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susţinut şi vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de prevenţie eficientă împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat Cseke Attila.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, ultimele date oficiale arată că, în data de 13 septembrie, erau  583 de centre de vaccinare deschise pentru imunizarea populaţiei cu 839 fluxuri organizate. Tot la această dată, au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice şi 26 spitale private, iar în săptămâna 6 – 13 septembrie 2021 au fost solicitate un număr de 46 echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *