Pet-uri, pungi, coji de semințe sau chiștoace de țigări în locul de joacă pentru copii

Pet-uri, pungi, coji de semințe sau chiștoace de țigări sunt mizeriile care sunt lăsate de cetățenii indolenți din Băcia la locul de joacă pentru copii. Edilii sunt revoltați de comportamentul unora dintre cetățeni.

“Am construit aceste locuri de joacă pentru copiii din comuna noastră spre a le oferi acestora posibilitatea diversificării activităților practicate în perioada extrașcolară și pentru a da un aspect cât mai plăcut și civilizat acesteia. Dar, din păcate, gradul de civilizație a multora din cei ce vin în aceste parcuri lasă mult de dorit. M-am tot întrebat ce se poate face pentru ca oamenii să conștientizeze că nu este normal să facă mizerie în toate locurile publice unde intră, nu este normal să arunce pe jos coji de semințe, ambalaje de tot felul de gustări, chiștoace de țigări atunci când ai la îndemână coșuri de gunoi amplasate lângă fiecare bancă. Că trebuie să păstrăm ceea ce avem, ceea ce s-a construit cu bani și efort. Copii mici, care abia încep să meargă, se târăsc printre cojile de șemințe și chiștoacele de țigări. Le bagă în gură până să apuce părinții să îi ia de acolo”, spune primarul comunei Băcia, Florin Alba.

Edilul face un apel către toți cei care vin la locul de joacă.

“În calitatea mea de primar al comunei, fac un apel către toți cei ce vin în aceste locuri de joacă, părinți, bunici și mai ales tineri, haideți să facem ca aceste lucruri să nu se mai repete. Este de datoria noastră a tuturor să păstrăm curățenia în comuna noastră și mai ales la locurile de joacă pentru copii. Să menținem un mediu curat și sănătos de care să ne bucurăm împreună cu ai noștri copii. Să nu uităm că noi suntem un model pentru ei. Să îi învățăm să respecte mediul în care trăiesc și regulile unei conviețuiri armonioase. Este primul pas spre a-i învăța să își respecte și să își iubească locul și țara în care trăiesc”, mai spune primarul.

Parcul din Băcia a fost recent inaugurat.

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *