Petiție pentru stoparea MASACRĂRII POMILOR din Hunedoara

Societatea civilă din municipiul Hunedoara reacționează la masacrul pomilor, care are loc pe raza localității. Fără niciun fel de plan, arbori întregi sunt masacrați de dragul unei așa-zise toaletări. Oamenii reacționează și au inițiat o petiție în acest sens. Mai mult aceștia și explică de ce tăierea haotică a arborilor poate afecta natura. Până acum au semnat 230 de hunedoreni petiția. Sunt necesare 300 de semnături.

Inițiatorii petiției îi acuză pe reprezentații Primăriei municipiului Hunedoara de faptul că nu există o transparență în actul de guvernare locală.

Oamenii cer ”punerea la dispoziție pe site-ul primăriei spre consultare publică a regulamentelor, procedurilor de lucru, avizelor pentru fiecare arbore asupra căruia s-a intervenit prin tăiere, a listei contractorilor Salub Prest Hunedoara și CV-urile specialiștilor în horticultură si peisagistică ai acestei instituții.  Punerea la dispoziție a metodologiei de toaletare pe specii de arbori și a criteriilor de oportunitate, precum și a instructajelor făcute personalului implicat în acest tip de activități. Punerea la dispoziție spre consultare publică pe site-ul primăriei a Registrului local al spațiilor verzi. Adoptarea unui regulament pe baze științifice cu privire la intervențiile asupra arborilor, urmărirea intervențiilor în teren de către specialiști în horticultură/arboricultură și peisagistică”.

De altfel și instituțiile județene care se ocupă de protecția mediului sunt informate despre situația din municipiul Hunedoara.

”Fiecare copac mutilat pe care îl vedeți prin Municipiul Hunedoara are în spate câteva sute de cetățeni indiferenți. Care s-au revoltat în mediul on-line cât de abuziva este acțiunea primăriei în uciderea arborilor, necunoscând poate și modul legislativ de a acționa. Inițiez acesta petiție pentru a vă îndemna la acțiune, pentru a vă mobiliza să luați atitudine”, mai arată inițiatorii petiției.

Petiția poate fi semnată https://campaniamea.declic.ro/petitions/opriti-masacrarea-arborilor-din-municipiul-hunedoara?source=facebook-share-button&time=1582732646&utm_source=facebook&share=08071b59-49df-4741-b26c-b8accf8d3a69&fbclid=IwAR0ce-mfPREVj6Pi0YqCSIJUe8UqcPw9agiIivCCdUAHHT3Q7WpwXWYb2F0

 

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *