Petroșani: Cresc taxele și impozitele

Anul 2018 va aduce taxe și impozite locale mai mari pentru petroșăneni. Consiliul Local a aprobat indexarea cu rata inflației a impozitelor și taxelor locale și limitele amenzilor care se fac venit la bugetul local. Creșterea va fi de 1,34%. De precizat este faptul că la Petroșani taxele și impozitele locale nu au fost majorate de trei ani.

“Nivelul ratei inflației comunicată pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale șI ADministrației Publice este de 1,3%, iar pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice se previzează că “pentru indexarea impozitelor șI taxelor locale aferente anului 2019, consiliile locale vor utilize rata inflației de 1,34%”. De asemenea, reamintim că indexarea impozitelor șI taxelor locale cu rata inflației este o obligație legală a autorității deliberative”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Reprezentanții Serviciului de Impozite șI Taxe Locale Petroșani susțin că “la sfârșitul anului, se va iniția un nou proiect de hotărâre prin care se vor stabili impozitele șI taxele locale (cuantum, modalitate de calcul, facilități), urmând ca la stabilirea acestora, se se țină cont de această indexare”.

 

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.