Apel adresat PSD de către senatoarea liberală Carmen Hărău: “Votați pentru hunedoreni, nu împotriva lor!”

După cum sunt sigură că știți, cei ieșiți la pensie în baza legislației anterioare datei de 1 ianuarie 2011 primesc bani mai puțini, în timp ce (din păcate doar o parte din) foștii mineri care și-au încetat recent activitatea beneficiază de pensii mult mai mari. Asta deși mulți dintre acești oameni au muncit cot la cot în minele din Valea Jiului. Deși PSD a făcut promisiuni repetate că vor corecta inechitatea, lucrurile au rămas încremenite. Este motivul din care am inițiat un proiect de lege care să corecteze situația.

Din păcate, pensionarii mineri din Valea Jiului, dar nu numai ei,( această situație fiind prezentă și în alte locuri din județ și din țară)  primesc o lovitură dură. Proiectul de lege privind PL 267/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice  a fost respins de către plenul Camerei Deputaților: 261 de deputați au fost prezenți, iar 172 au votat pentru respingerea acestui proiect de lege. Doar 59 de deputați au votat împotriva respingerii proiectului, iar 30 s-au abținut.

De la tribuna Parlamentului, deputatul PSD Ilie Toma, fostul șef la Casa de pensii a județului Hunedoara, se laudă că face interpelări și, mai ales, că „la acel moment, Toma și colegii lui aveau grad de popularitate de 68 % în județ și continuă să-l aibă tot așa! ” Apoi, promite (a câta oară?) că vor rezolva, cândva, problema și-și permite să voteze împotriva pensionarilor care l-au trimis în Parlament! O fi învățat de la colega domniei-sale doamna Natalia Intotero, că dacă faci tot ce vrea șeful,  dar absolut tot, și  participi la cât mai multe pomeni și parastase, unde nu poți merge și neinvitat,  nu numai că rămâi în politica mare, dar poți ajunge chiar ministru!

Iar președintele  Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, Dl deputat Solomon, încheie discuțiile înainte de vot, justificând raportul de respingere dat de majoritatea parlamentară din comisie: “Noi nu vom face la comisie dezbatere, nici sub presiune doamnei Turcanu, nici sub presiunea doamnei Hărău. Aveți puțintică răbdare!

Am constatat  cu stupoare că, la ordin politic, toți parlamentarii PSD și ALDE de Hunedoara (Intotero Natalia-Elena, Marica Petru-Sorin, Nistor Laurențiu, Surgent Marius-Gheorghe și Toma Ilie) au votat (miercuri, 25 aprilie 2018) pentru respingerea inițiativei legislative menționate! 

Vă informez că avem în județul Hunedoara 10.502 pensionari ce se încadrează în prevederile Legii nr.192/2015 cu privire la grupele I și II de muncă.

Aceștia au fost mințiți în campaniile pentru alegeri locale și parlamentare din 2016 că vor beneficia de majorări ale punctajelor la pensii cu 50% și 25%. Rezultatul? Nu au primit nimic în plus, din contră, recalculările ieșind pe minus. Acum toți pensionarii  au luat drumul instanțelor. Vă închipuiți peste 10.000 de persoane în vârstă pe la ușile tribunalelor? Mai pot avea ei, “puțintică răbdare, domnilor de la PSD? Cât timp credeți că mai au?!

Observ că senatorul Cristian Răzmeriță se disociază de colegi. Domnule senator, domnilor de la PSD, dacă acum, dincolo de al doisprezecele ceas, aveți o brumă de regret, vă înformez că puteți pretinde vot pentru adoptarea proiectului doamnei Deputat PSD Lucreția Roșca de la Galați. Este cazul ca hunedorenii să știe că există, în alte județe, politicieni PSD cărora le pasă de cetățenii care i-au votat!

Solicit parlamentarilor PSD-ALDE să ia măsuri urgente pentru înlăturarea inechităților, votând, în plenul Camerei Deputaților proiectul pesedistei Lucreția Roșca! Proiect care ne-ar rezolva și nouă, hunedorenilor,necazul care doare peste 10.000 de pensionari. Am intra astfel, și noi, cam de mila altor pesediști, și cam pe ușa din dos…

 

Eleonora Carmen HĂRĂU, Senator PNL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *