Petroșani: Ședință CL prin sistem de videoconferință

Pandemia de coronavirus schimbă toate obiceiurile pe care le aveam până acum. Distanțarea socială este una din recomandările specialiștilor pentru a putea combate, pe cât posibil, răspândirea noului coronavirus, iar în acest sens au fost emise și o serie de ordonanțe militare.

Pentru a respecta aceste noi reglementări instituite în starea de urgență, consilierii locali de la Petroșani vor vota pentru schimbarea regulamentului de funcționare. ședințele de CL se vor desfășura prin videoconferință. În era tehnologiei, există un program care se poate instala pe telefoanele mobile, care permite și votarea în timp real a proiectelor de hotărâre

Astfel, se completează prevederile din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local al municipiului Petroșani care va avea următorul cuprins: ”în situații excepționale, constatate de către autoritățile abilitate, precum epidemiile, pandemiile, fenomenele naturale extreme, cutremure, actele de terorism și alte situații care fac imposibilă prezența consilierilor locali la locul desfășurării ședințelor consiliului local sau ale comisiilor de specialitate se desfășoară prin mijloace electronice”.

Astfel, ședința se va desfășura prin telefon, apelul fiind efectuat de președintele de ședință, prin sistem televoting.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.