Traficul pe podul care face legătura între Giurgiu și orașul Ruse, din Bulgaria ar putea să fie afectat din cauza unor proteste planificate

Autorităţile române anunţă că, miercuri, traficul pe podul care face legătura între municipiul Giurgiu şi oraşul Ruse din Bulgaria ar putea fi „întrerupt parţial” în urma unor proteste în Bulgaria, în cadrul cărora va fi oprită circulaţia rutieră pe unele tronsoane din Ruse.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Prefectura Giurgiu, mai multe proteste sunt planificate, miercuri, în Bulgaria, la Ruse.

 

„În aceste condiţii, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu anunţă că traficul rutier pe tronsonul Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse ar putea fi întrerupt parţial, dar vor fi luate toate măsurile necesare în vederea fluidizării traficului rutier şi asigurarii cu operativitate a controlului de frontieră. De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu recomandă tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera naţională prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, să utilizeze toate celelalte puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, pentru evitarea aglomerărilor”, informează Prefectura Giurgiu.

 

Este vorba despre trei proteste organizate pe teritoriul Districtului Ruse. Unul a avut loc între orele 9:00 – 11:00, pe drumul I-5- Veliko Tarnovo-Ruse, în zona nodului rutier Ivanovo-Mechka, cu oprirea planificată a traficului în ambele sensuri, pentru aproximativ 30 de minute.

 

Al doilea protest e programat între orele 11:00 – 14:00, pe drumul I-II Ruse-Varna, în zona sensului giratoriu de la kilometrul 1+493 din municipiul Ruse, cu oprire planificată a circulaţiei în ambele sensuri, timp de aproximativ 20 de minute, fără a fi specificat în ce interval de timp. Acţiunile de protest au fost organizate de „Autostrada Mării Negre’’- AD.

 

Totodată, un alt protest este anunţat la ora 18:00, pe drumul II-21 Ruse-Silistra, cu suspendare planificată a circulaţiei pe ambele sensuri, pe o perioada de timp neprecizată. Acţiunile de protest au fost organizate de primarul oraşului Marten, din districtul Ruse, Dimo Tonev.

 

news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *