Pistă de bob și skeleton în Parâng

Stațiunea montană Parâng ar putea fi prima regiune din România unde s-ar construi o pistă de bob, sanie și skeleton. Autoritățile locale de la Petroșani fac demersuri pentru obținerea finanțării.

Un alt proiect, aflat în proceduri de avizare, este construirea la Petroșani a primei piste de bob, sanie si skeleton din România”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Realizarea unei pârtii de bob și skeleton în stațiunea montană Parâng ar contribui major la relansarea turistică a zonei. Investiția depinde de banii Companiei Naționale de Investiții.

În prezent, în România nu exsită o astfel de pârtie, iar sportivii se antrenează în Austria sau alte țări care dețin o astfel de infrastructură.

Efortul financiar pentru pregătirea sportivilor noștri în afara țării este foarte mare – vorbim de cheltuieli de transport, cazare, masă pentru sportivi, antrenori, tehnicieni, cheltuieli pentru antrenarea pe pârtii, sume ce variază între 25 de euro și 50 de euro – doar o coborâre, iar un sportiv are nevoie de 4 astfel de antrenamente pe zi, cu o perioadă de pregătire ce poate dura până la 50 de zile.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *