Județul Hunedoara va avea un nou cetățean de onoare

Ziaristul și scriitorul petroșănean Marian Boboc devine cetățean de onoare al județului. Marian Boboc este o personalitate recunoscută atât pe plan local cât și național, remarcându-se printr-o bogată activitate în domeniul culturii.

Marian Boboc s-a născut la data de 4 august 1967 la Petroșani. Din anul 2006 este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A fost redactor șef al publicațiilor ”Abataj”, ”Săptămâna Văii Jiului”, ”Orizont lupnenean”, ”Noroc Bun”, ”Ortacul”.

Actualmente, Marian Boboc este redactor șef al cotidianului Ziarul Văii Jiului.

Din anul 2019, Marian Boboc este angajat ca muzeograf la Muzeul Mineritului din Petroșani.

Membru al Cenaclului Boema din Valea Jiului, care activează sub egida Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Alba-Hunedoara. Împreună cu Adrian Cerchez pune pe simeze, în 1991, expoziția de pictopoezie ”tina turner. Cornelia. Orașul cu barbă”. Autor al Expoziției de Literatură univerală Marian Boboc (1993). Între 1993-1996 participă, alături de Petre Braiț, la organizarea în Valea Jiului a Festivalului Național de Literatură ”Unde ne sunt visătorii”. Din 2008, ”Prăvălia cu istorii” – publicație de istorii din Valea Jiului, găzduită de cotidianul Ziarul Văii Jiului.

Marian Boboc a lucrat o perioadă și la Mina Livezeni. Este licențiat în filologie. De precizat este faptul că semnătura lui Marian Boboc apare pe mai multe volume de poezii și nu numai.

Marian Boboc este cetățean de onoare al municipiului Petroșani din anul 2010, iar în anul 2015 a primit diploma de excelență din partea Consiliului Județean Hunedoara pentru ”întreaga sa activitate depusă în domeniul creației literare, pentru dezvoltarea și promovarea vieții culturale hunedorene, precum și pentru substanțiala sa contrirbuție adusă în domeniul publicisticii”.

Colaborator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *